2013. január 3., csütörtök

Sokat gondolkodtam...

... azon, hogy kibővítsem e blogom egy öko-sarokkal? Már jó pár éve, hogy a környezettudatosság útjára léptem és fokozatosan lecseréltem az összes kozmetikumot, tisztítószert környezetbarátra. Ami főként azt jelenti, hogy saját magam készítem szinte az összes kencét, tisztítót. Azért is vacilláltam annyit és még most is tart, mert rengeteg recept van a neten, (bár megjegyzem van jópár, ami nem úgy működik ahogy kellene), így nem tudom mennyire van létjogosultsága az enyéimnek.
Aki ismer tudja, hogy imádok kísérletezni, így bár az alapok a netről vannak, mindent megvariálok, átalakítok a saját szám íze szerint. Bár gondolom nem vagyok ezzel egyedül :) Úgy döntöttem nem fogom a blog főoldalát ezzel teletűzdelni, inkább nyitok egy új lapot, ahol semmi már nem lesz, csak receptek és tapasztalatok.

A nem titkolt cél az, hogy minél több embert próbáljak rávenni, hogy zöldüljön :) Sokan azt hiszik, ha környezettudatosan akarnak élni, elég, ha nem szemetelnek, szelektíven gyűjtik a hulladékot, fát, virágokat ültetnek. Pedig kevés, nagyon kevés :( a tisztítószerekkel és gyári kozmetikumokkal mérgezzük magunkat és a természetet is... ha érdekel valakit, a másik lapon folytatom majd :)



Te mit teszel érte, hogy a gyermekeink is ilyennek lássák majd?



2 megjegyzés:

jellemzo_blog írta...

Szia! Nagyon tetszik az oldalad, ha gondolod nézz be hozzám is! Én még csak most kezdtem a blogolást.
www.jellemzo.blogspot.com

inga írta...

én szívesen látnék kipróbált recepteket